Живко Константинов, Нова ТВ

Заради дърводобив и строителство: Пирин и „Сребърна” в опасност! 
Пирин и резерватът „Сребърна” в опасност! За това алармира световен доклад на природозащитната организация WWF. Почти половината от всички природни обекти от Световното наследство на ЮНЕСКО са застрашени от увреждащо човешко влияние - незаконен дърводобив и строителство.
http://novanews.novatv.bg/

На Земята става опасно топло
Януари е най-топлият месец в историята от 137 години насам. И това само месец, след като 2015 година беше обявена за най-горещата година от 150 години насам. Какво се случва на Южния полюс провериха специалните пратеници на Нова Живко Константинов и Благой Момчилов. С колосалното си количество лед Антарктика е своеобразен замръзнал резервоар, в който се съхраняват две трети от запасите на сладка вода на Земята. Покачването на температурите обаче непрекъснато разрушава крайбрежните ледове, които поемат като айсберги своя път в океана. Така се губи огромно количество от прясна, сладка, кристално чиста вода. Някои от айсбергите са колкото футболно игрище или 5-етажна сграда.
http://novanews.novatv.bg/

 

Живот на кредит: Скоро ще ни трябват две планети, за да задоволим нуждите си
Ресурсите на Земята са на изчерпване 
Всяка година всички ние изчерпваме все повече ресурсите на Земята. Така например за направата на една бучка захар се изразходват 1500 литра вода. За производството на килограм говеждо пък - цели 15 500 литра. А всеки ден десетки умират заради недостиг на вода. 
http://novanews.novatv.bg/

На война срещу найлоновите торбички и пластмасовите чаши
8 милиона тона пластмаса отиват в океана всяка година. Теченията ги разнасят по целия свят. Стотици морски костенурки умират, защото бъркат найлона с медузи. И не само. Отпадъците са толкова много, че ако ги натоварим на влакова композиция, дължината й ще бъде колкото разстоянието от Земята до Луната и обратно.
http://novanews.novatv.bg/

Търсят се 10 000 лева за нов мост в Драгоманското блато
Блатото е единствената изцяло запазена влажна зона у нас
Драгоманското блато - единствената изцяло запазена влажна зона у нас се нуждае от  помощ. Мостовете, чрез които можем да разгледаме уникалните видове от фауната и флората са в плачевно състояние. Блатото се намира на 40 километра от София и е било едно от последните местообитания на жерава, преди да изчезне като гнездящ вид в България. Площта му е колкото 480 футболни игрища. Сред пъстрата мозайка от папур, тръстика, водни лилии се крият редки защитени видове от растителното и животинското царство.
http://novanews.novatv.bg/

 

Отзвук

Националният конкурс за зелени компании награди BTV Media Group за "Зелена медия"

Зелена медия

ОТЛИЧАВАТ НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ - AGRO TV

agrotv1

b2b Media връчи Зеленото перо на Живко Константинов от Nova TV

ntv