Номинации за "Зелена личност на 2015"


Специална наградата на b2b Media "Зелена личност на 2015 г." е предназначена за хора, които са допринесли за популяризирането и налагането на зелената идея в обществото. 
 
По традиция номинациите са публични, чрез изпращане предложения за „зелена“ личност на адрес : Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  до 10 май 2016 г.

На фейсбук страницата на събитието ще бъдат обявени кандидатурите на личности, допринесли за популяризиране и утвърждаване на зелената идея, които са били номинирани по обявения ред. След онлайн публично гласуване във фейсбук ще бъде определен носителят на престижното отличие.

 
Гласуването за "Зелена Личност" на 2015г. приключи на 2-ри юни, 2016г. 

Призьор на тазгодишната награда е Патрик Смитьойс! 

Официалната церемония по награждаването в Националния конкурс "Най-зелените компании в България" ще се състои на 8-ми юни, 2016г., когато Патрик Смитьойс ще бъде отличен със специалната награда. 

Организатор на събитието е b2b Media.
 

Номинирани:

dnikolovДимитър Николов

Димитър Николов има диплома от Икономическия университет в Москва и е магистър по финансов мениджмънт от СА Свищов. Той бива преизбиран три пъти от гражданите на бургаската община, които продължават да се доверяват на неговата експертиза и лидерство. Неговата обществена дейност включва постове като зам. председател на БТПП за Бургас и регионален представител на КРИБ за областта. Под неговото ръководство община Бургас е инициирала множество „зелени“ проекти, които са пример за екологично развитие и устойчиво управление. Някои от по-интересните инициативи са инсталациите „Соларни дървета“ и „Соларна пейка“.


lnenovaЛаска Ненова

Българката Ласка Ненова е мениджър на кампания NowWeMove за Европа и ръководител на сдружение BG Бъди активен. NowWeMOVE e най-голямата европейска инциатива, насочена към промотиране на активния начин на живот, която споделя проста и лесно измерима визия: „100 млн. повече европейци, ангажирани със спорт и физическа активност до 2020 г.”. Кампанията бе отличена с награда от International and European Association Awards като победител в категорията Effective Voice. Наградата „Effective Voice” отчита постигнатите резултати от организации и инициативи, в посока на привличане публичното внимание към определен социален проблем.


patrickПатрик Смитьойс

Жител на България и родител на две български момичета, Патрик е едновременно очарован от красотата на земята ни и разочарован от безхаберието, с което тя бива осакатявана. Вероятно заради това темите във филмите му са толкова разнообразни: Истината за българската гора и „Моята лична болка” разкриват както познати, така и сравнително непознати проблеми за българската екология и околна среда, но сякаш съдържат и въпрос - Битката за българската природа, нейната чистота и цялост тепърва започва. Какво ще направим?bpetrovБоян Петров

Боян Петров е български зоолог, спелеолог и алпинист, работещ в Националния природонаучен музей в София. Той е координатор на национални и международни проекти за изследване биологията, екологията и опазването на прилепите, както и оценител на проекти в областта на биологичното разнообразие, управление и проучване на защитени територии. Боян е българският височинен алпинист с най-много изкачени върхове над 8000 метра, общо 6.

Отзвук

Националният конкурс за зелени компании награди BTV Media Group за "Зелена медия"

Зелена медия

ОТЛИЧАВАТ НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ - AGRO TV

agrotv1

b2b Media връчи Зеленото перо на Живко Константинов от Nova TV

ntv