Награда на публиката

5
 
Специалната наградата на b2b Media "Зелена личност" е предназначена за хора, които са допринесли за популяризирането и налагането на зелената идея в обществото. 
 
По традиция номинациите са публични, чрез изпращане предложения за „зелена“ личност на имейл адрес: office@b2bmedia.bg

На Фейсбук страницатана събитието се провежда гласуването за обявените личности, допринесли за популяризиране и утвърждаване на зелената идея, които са били номинирани по обявения ред. След публичното гласуване във Фейсбук се определя носителят на престижното отличие.
 
Гласуването се проведе в периода 20 - 27 април 2018 година включително.
 
 

Номинирани за "Зелена личност" в осмото издание на конкурса

Борис Бонев

boris
 

Борис Бонев е инициатор на "Спаси София". Живял е в един от най-хубавите градове във Франция, с добре платена работа, но въпреки това той решава да се прибере в родния си град и да отдаде цялото си лично време на каузата „Спаси София“ – гражданска организация, която се бори за една по-красива, по-подредена, по-иновативна София. Фокусът на Борис са развитието на трамвайната мрежа, устойчивата градска среда и опазването на архитектурното наследство. Той смята, че столицата не е толкова богат град, за да си позволява евтини и некачествени проекти. "Спаси София" има и ролята на граждански наблюдател за институциите.

Влади Ванков

vladi vankov
 

Влади Ванков неведнъж е организирал акции за събиране на боклуци и микросметища във Велико Търново. Той е учител по английски, но с активна природозащитна позиция. Ванков не говори, а действа, според възможностите си и според случая. Прави малки неща, които обаче провокират и променят към по-добро.
Идеите и действията му увличат приятели и съмишленици. Всичко това прави без организации и сдружения и без да преследва дивиденти. Ванков е категоричен, че ще се бори да провокира доброто у хората, за да ги накара сами да искат и да правят всичко възможно да живеят в един по-добър свят. 

Деница Петрова

denitsa
 
Деница Петрова е графичен дизайнер, който работи като специалист по дигитален макретинг в агенция knowbox. Тя е основен вдъхновител на кампанията "Подари въздух". Статистиката сочи, че мръсният въздух е сериозна заплаха за здравето и води до преждевременната смърт на 6.5 млн. души годишно в световен мащаб. Това го прави по-смъртоносен от заболяванията малария и СПИН взети заедно.
"Целта на кампанията е да даде различни и креативни решения и по този начин да подтикнем хората да предприемат действия. Вярваме, че ако всеки от нас се ангажира с тази кауза, можем да живеем в по-здрава среда", казва Деница.

Петко Петков

petko petkov
 

Петко Петков е предприемач и основател на ZaraLab, сдружение (НПО), което събира и обединява млади хора от областта и с общи интереси в сферата на високите технологии. Но той също е човек, който не спира да работи за каузи – от политически злоупотреби в Стара Загора, през кв. „Бедечка“ до протестите срещу застрояването на Пирин. "Боря се за бъдещето. За нуждите на хората от утрешния ден. За зелена икономика и за повече дигитални инструменти в ежедневието", казва Петко Петков. Той редовно организира и участва в протести. Организирал е и акции за почистване, последната е проведена на 1 април 2018 г.

Калин Василев

kalin
 
Калин Василев е създател на организация "TarnovoRuns". Това е един социален и иновативен модел, който дарява хората със здраве чрез прожеждането на безплатни мероприятия от образователно, практично и мотивационно естество. За 3 години организират над 400 безплатни събития, стотици тренировки, десетки походи, йога в парка, велообиколки на град Велико търново и други. Калин завършва докторантура в Carnegie Mellon University(САЩ) , където участва в разработването на на нови генетични технологии. След това прави пост-докторантска специализация в университета в Кеймбридж(Англия).

Победител и носител на приза "Зелена личност" 2018 е:

Деница Петрова

denitsa
 
Авторитети

Авторитети

Публични личности, изявени в различни сфери на обществения живот.
Принос

Принос

Хора с принос за осъзнаване на проблемите и за налагане на "зелената идея".
Инициатори

Инициатори

Личности, чиито инициативи са допринесли да живеем в по-безопасна среда.
Заслуги

Заслуги

Лидери, чиито бизнеси са допринесли за по-добра защитата на околната среда.
Номинации до 20 април 2018 г.

Номинации до 20 април 2018 г.

на email: office@b2bmedia.bg
divider
Гласуване от 20 до 27 април 2018 година

Гласуване от 20 до 27 април 2018 година

Гласуването се проведе публично във Фейсбук страницата на събитието
divider
Победител в категорията

Победител в категорията

Наградата ще бъде връчена на този, който събере най-много гласове при онлайн гласуването.

20+

Номинирани личности
през годините

 

6

Носители
на престижното отличие

 

Наградени 2012 - 2017 г.

Спечелилите престижното отличие от 2012 година досега са:
Красимир Дачев, Марина Стефанова, Халил Демирдаг, Ралица Касимова, Патрик Смитьойс, Никола Рахнев. 

 
Красимир Дачев
Красимир Дачев
Собственикът на Свилоза и на редица компании от индустриалния сектор Красимир Дачев е първият носител на Приза "Зелена личност".
Ралица Кисимова
Ралица Кисимова
Ралица Кисимова е част от Сдружение “Хранкооп” и Фермерски пазари.
 Марина Стефанова
 Марина Стефанова
Вторият носител на отличието е директор „Устойчиво развитие“ към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.
Патрик Смитьойс
Патрик Смитьойс
Патрик Смитьойс, автор на документални филми, които разглеждат проблемите в екологията, горите и образованието у нас.
Халил Демирдаг
Халил Демирдаг
Халил Демирдаг е един от основателите на турско-българската търговско- индустриална камара и главени оперативен директор на Smart Group.
Никола Рахнев
Никола Рахнев
Създател на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“
© 2017 b2b Media е запазена марка на Динамик Медия ЕООД