Жури

Председател

Надя Маринова
Надя МариноваГл. редактор на b2b Mediа
Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др. Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”. Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.

Членове на журито

Д-р Марина Стефанова
Д-р Марина СтефановаПредседател на УС на Българската асоциация на КСО специалистите
Главен асистент и директор на магистърската програма по бизнес администрация „Отговорно и устойчиво управление“ в Софийския университет и консултант по програмата „Бизнес за резултати“ на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в България. Създател на мултимедийната информационно-образователна програма „CSR AdviceBox“ на фондация „Каузи“. Тя е магистър по право и доктор по социално управление от СУ “Св. Климент Охридски”. Притежава допълнителни международни квалификации в областта на социалното предприемачество, КСО и английско/европейско право, получени във Великобритания, Австрия, Белгия и Швейцария. От 2007 г. e сертифициран консултант е по корпоративна социална отговорност към Организацията за индустриално развитие на ООН. Член на Огледалния комитет по разработване на международния стандарт по КСО - ISO 26 000 към Българския институт за стандартизация. Носител на приза “Най–зелена личност”.
Катя Димитрова
Катя ДимитроваПредседател на Българската Асоциация на ПР Агенциите, изявен ПР експерт

Катя Димитрова е член на Управителния съвет на Българската Асоциация на ПР Агенциите (БАПРА) и съветник по комуникационните въпроси на Българо-Белгийския бизнес клуб у нас. Катя Димитрова се занимава с публични комуникации повече от 20 години. Собственик и управляващ съдружник е на ПР агенция ИнтерИмидж. Катя започва като предприемач с една от първите рекламни агенции за цялостно обслужване в България през 1992 година и следвайки трендовете и изискванията на пазара, отделя ПР услугите на компанията в самостоятелен бранд - ИнтерИмидж - който бързо се утвърждава с отлична пазарна репутация и работи за клиенти като Европейската Комисия, Национална Агенция за Приходите, Посолства на Белгия и Япония, множество корпоративни проекти. Катя Димитрова е Магистър е по Международни Икономически Отношения от Университета за национално и световно стопанство, специализирала е ПР и реклама последователно в Белгия и Германия.
Силвия Костова
Силвия КостоваНачалник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“ в Пощенска банка
С 15-годишен професионален опит в областта на корпоративните комуникации, маркетинга и медиите. Повече от 10 години Силвия заема мениджърски позиции, като 4 от тях е член на борда на директорите и управляващ директор на агенция в All Channels Communications. Била е директор „Корпоративни комуникации“ във VP Brand International, Press Officer в Администрацията на Президента на Република България и журналист в редица печатни и електронни медии. Има магистърска степен по „Журналистика и масови комуникации“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Била е член на УС на БАР и председател на КС на БДВО, член е на Европейската асоциация на комуникационните директори, на Дружеството на PR практиците към СБЖ и на работната група по комуникации към АББ. За последните 5 години с екипа си в Пощенска банка получава над 20 награди за маркетинг и комуникации.
Инж. Иван Иванов
Инж. Иван ИвановПредседател на Българската асоциация по водите
Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) инж. Иванов е член на Управителния съвет на Европейската федерация на националните асоциации по ВиК услуги (EUREAU) и Фондация Европейската бенчмаркинг корпорация (EBC Foundation). Представител е на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ Изпълнителен директор е на сдружение „Индустриален клъстер подземна инфраструктура” (ИКПИ). Инж. Иванов завършва Френската гимназия в столицата и Химико-технологичния университет (ХТМУ). Магистър е по бизнес администрация от Франкофонския институт по администрация и управление (IFAG) в София и от Американския университет в България (AUBG). Специализира във Висшия национален институт за химични технологии (ENSIGC) в Тулуза, Франция. Зает е във ВиК сектора от 1999 г. като 11 години работи в „Софийска вода” АД, където заема постовете главен секретар и прокурист.
Елица Панайотова
Елица ПанайотоваКоординатор на проекта “Зелена София“р двигателят зад създаването на София Тех Парк

Елица Панайотова е координатор на проекта “Зелена София“ на Столична община, който цели създаване на стратегия за устойчиво развитие на града, както и кандидатстване за титлата Зелена Столица на Европа. Елица е позната като двигателят зад създаването на София Тех Парк.

Тя започва професионалната си кариера като архитект и експерт по градско планиране, като сред началните ù проекти са генплана и първите сгради на Бизнес парк София, на който тя става управител по-късно в кариерата си. Била е и търговско аташе в българското посолство във Вашингтон, окръг Колумбия, а след завръщането си в България през 2005 г, оглавява звеното за недвижими имоти на „Глоубъл Файненс“ за България. През 2006 г. става главен изпълнителен директор на „Алфа Дивелъпмънтс“.
Петя Галинова
Петя ГалиноваMarketing officer в Advantage Austria
Петя Галинова е Marketing officer в Advantage Austria. Тя има над 15-годишен опит в областта на маркетинга, корпоративните комуникации и медиите. Магистър по Стопанско управление в Софийски университет „Св.Кл.Охридски“ и е специализирала маркетинг и реклама в Германия и Австрия. В работата си към Advantage Austria има реализирани успешни проекти с австрийски фирми от различни брашове. Advantage Austria в София представлява Стопанска камара на Австрия в България. Основната задача на организацията е да съдейства за постоянното подобряване и разширяване на бизнес отношенията между Австрия и България. За тази цел се предлагат консултации и други видове съдействие на австрийски фирми, които се интересуват от бизнес отношения с България. Основни сфери на дейност: Задълбочени пазарни проучвания в различни сфери Осъществяване на контакти между австрийски и български фирми Участия в панаири и изложения и организиране на други мероприятия.
Теодор Маринов
Теодор МариновИзп. директор в ОББ, член на кънтри екипа на KBC Груп в България и лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп в България
Теодор Маринов, започва професионалното си развитие като финансов аналитик на Софийската фондова борса. Работи последователно като мениджър връзки с клиенти и ръководител кредитни анализи в Българска инвестиционна банка. След това заема позицията на инвестиционен мениджър в Балканската регионална дивизия на Националната банка на Гърция. Има магистърски степени по „Бизнес администрация“ от London Business School и „Системи и управление“ от Технически университет, София. Теодор Маринов е носител на професионалната квалификация CFA (сертифициран финансов аналитик) от 2001 г. Завършил е INSEAD Inter-Alpha Banking program през 2002 г. В периода 2001 – 2010 г. заема поста на Главен изпълнителен директор на Интерлийз АД, а от 2006 г. участва и в управителните органи на лизинговите дружества на групата на Националната банка на Гърция в Румъния и Сърбия. След придобиването на Обединена българска банка от белгийската финансова група KBC Груп през юни 2017 г., Теодор Маринов става Член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, член на УС и Изпълнителен директор Легаси на ОББ. 
Владимир Димитров
Владимир ДимитровЕксперт, Индустрия и околна среда при Българската стопанска камара
Владимир Димитров е икономист, магистър по „Счетоводство и контрол". Бил е директор "Контейнерни, въздушни и морски превози" на "Дискордия" ООД, дипломат и аташе по туризъм при посолството на България в Москва, прокурист на „България Холидейз" АД. Учредител и член е на ЕНС (European Health Council), член на NGS (Russia) - National Geographic Society и почетен член на ANTOR (Russia) - Аssociation of National Tourism Offices Representations. Притежава редица сертификати, придобити по линия на програма PHARE, Световната организация по туризъм (UNWTO) и Moody International. Бил е изпълнителен директор на Българската асоциация по рециклиране (БАР), член на БСК, изпълнителен директор на Асоциация на рециклиращата индустрия (АРИ), член на БСК, а от 2020 г. е част от екипа на стопанската камара, ангажиран с проблемите на изискванията за индустрията по отношение опазването на околната среда.
Ивелина Василева
Ивелина ВасилеваНароден представител, бивш министър на околната среда и водите

Ивелина Василева има богат политически опит, дълги години работи в сферата на околната среда, специалист е в управлението на европейски програми и проекти. Тя е председател на Комисията по околната среда и водите и заместник-председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в 44-то Народно събрание.

Министър на околната среда и водите е във второто правителство на министър-председателя Бойко Борисов, а заместник-министър на околната среда и водите - в първия кабинет „Борисов“. Народен представител е последователно в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е заемала длъжността заместник-кмет по екологията и евроинтеграцията в Община Бургас.
Елена Пенева
Елена ПеневаЕлена Пенева, редакционен директор GoBio.bg
Елена Пенева започва кариерата си като колумнист и редактор в някои от най-големите български медии, сред които 24 часа, Труд, Капитал, сп. ЕДНО, Dnes.bg, сп. Мениджър, Българската национална телевизия и др. В последните 10 години развива като управляващ партньор една от водещите рекламни агенции, а от януари 2022г. създава Bright Mojo - консултантска агенция за стратегически маркетинг и е директор комуникации в технологичната компания CleverPine. В последните години една от мисиите й е да работи за създаване на висока потребителска култура в посока устойчиво развитие и го прави с редица уебинари, верига онлайн магазини за биоразградими, екологични и веган продукти, както и чрез GoBio - водещата медия за устойчив и природосъобразен начин на живот, която е и медиен партньор на конкурса.
© 2020 b2b Media е запазена марка на Динамик Медия ЕООД