var sp_preloader = '0'; var sp_gotop = '1'; var sp_offanimation = 'default';

Жури

Председател

Надя Маринова
Надя МариноваГл. редактор на b2b Mediа
Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др. Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”. Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.

Членове на журито

Д-р Марина Стефанова
Д-р Марина СтефановаДиректор „Устойчиво развитие“ към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН
Тя е магистър по право от СУ “Св. Климент Охридски”. Притежава допълнителни квалификации по “Фирмен мениджмънт” и “Административно управление” от Стопанския факултет на същия университет. Има специализация “Въведение в английското и европейското право” към Cambridge University. От 2007 г. e сертифициран консултант е по корпоративна социална отговорност към Организацията за индустриално развитие на ООН. От 2008 г. е член на Огледалния комитет по разработване на международния стандарт по социална отговорност ISO 26 000 към Българския институт за стандартизация. Оттогава е включена и в Работна група 13 към МТСП, която отговаря за разработване и изпълнение на „Национална стратегия по КСО в България”. Активно участва в международни проекти като автор, експерт, лектор и одитор в областта на КСО. Носител на приза “Най–зелена личност”.
Инж. Иван Иванов
Инж. Иван ИвановПредседател на Българската асоциация по водите
Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) инж. Иванов е член на Управителния съвет на Европейската федерация на националните асоциации по ВиК услуги (EUREAU) и Фондация Европейската бенчмаркинг корпорация (EBC Foundation). Представител е на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ Изпълнителен директор е на сдружение „Индустриален клъстер подземна инфраструктура” (ИКПИ). Инж. Иванов завършва Френската гимназия в столицата и Химико-технологичния университет (ХТМУ). Магистър е по бизнес администрация от Франкофонския институт по администрация и управление (IFAG) в София и от Американския университет в България (AUBG). Специализира във Висшия национален институт за химични технологии (ENSIGC) в Тулуза, Франция. Зает е във ВиК сектора от 1999 г. като 11 години работи в „Софийска вода” АД, където заема постовете главен секретар и прокурист.
Мила Миленова
Мила МиленоваПредседател на Българското дружество за връзки с обществеността
Мила Миленова е Ръководител Корпоративни комуникации в СИБАНК и Кънтри комуникационен мениджър на белгийската банково-застрахователна група KBC Груп за България. Има 10 години опит в сферата на корпоративните комуникации, маркетинговите комуникации, маркетинга и медиите. Преди да поеме ръководството на комуникационния отдел на СИБАНК, е отговаряла за корпоративните и маркетинговите комуникации на телекомуникационния оператор Макс. Била е управляващ директор в All Channels | PR, афилиирана агенция на FleishmanHillard в България и част от комуникационната група All Channels Communication Group, както и преподавател по Маркетинг и Маркетингово планиране в УНСС.
Катя Димитрова
Катя ДимитроваПредседател на Българската Асоциация на ПР Агенциите, изявен ПР експерт
Катя Димитрова е председател на Българската Асоциация на ПР Агенциите (БАПРА) и съветник по комуникационните въпроси на Българо-Белгийския бизнес клуб у нас. Катя Димитрова се занимава с публични комуникации повече от 20 години. Собственик и управляващ съдружник е на ПР агенция ИнтерИмидж. Катя започва като предприемач с една от първите рекламни агенции за цялостно обслужване в България през 1992 година и следвайки трендовете и изискванията на пазара, отделя ПР услугите на компанията в самостоятелен бранд - ИнтерИмидж - който бързо се утвърждава с отлична пазарна репутация и работи за клиенти като Европейската Комисия, Национална Агенция за Приходите, Посолства на Белгия и Япония, множество корпоративни проекти. Катя Димитрова е Магистър е по Международни Икономически Отношения от УНСС, специализирала е ПР и реклама последователно в Белгия и Германия.
Илиана Павлова
Илиана ПавловаДиректор, Индустрия и околна среда при Българската стопанска камара
Илиана Павлова работи в Център „Чиста индустрия” при Българската стопанска камара от 1996 година. Има висше икономическо образование, както и многобройни обучения по системи за управление по околна среда, качество и безопасност и здраве при работа, нормативни актове по околната среда и др. Илиана Павлова има опит в областта на прилагането на системи за управление по околна среда и качество в предприятия от различни сектори на промишлеността, разработване и внедряване на процедури за следене на промените в законодателството по околна среда и постигане на съответствие, както и разработване на доклади за изпълнение на изискванията. Участва в работата на Технически съвет в неелектрическата област и в Технически комитет 15 "Околна среда" към Български институт за стандартизация. Владе английски език. За първа година е член на журито на Националния конкурс "Най-зелените компании в България".
Елица Панайотова
Елица ПанайотоваКоординатор на проекта “Зелена София“
Елица Панайотова е координатор на проекта “Зелена София“ на Столична община, който цели създаване на стратегия за устойчиво развитие на града, както и кандидатстване за титлата Зелена Столица на Европа. Елица е позната като двигателят зад създаването на София Тех Парк. Тя започва професионалната си кариера като архитект и експерт по градско планиране, като сред началните ù проекти са генплана и първите сгради на Бизнес парк София, на който тя става управител по-късно в кариерата си. Била е и търговско аташе в българското посолство във Вашингтон, окръг Колумбия, а след завръщането си в България през 2005 г, оглавява звеното за недвижими имоти на „Глоубъл Файненс“ за България. През 2006 г. става главен изпълнителен директор на „Алфа Дивелъпмънтс“.
Силвия Костова
Силвия КостоваНачалник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“ в Пощенска банка
С 15-годишен професионален опит в областта на корпоративните комуникации, маркетинга и медиите. Повече от 10 години Силвия заема мениджърски позиции, като 4 от тях е член на борда на директорите и управляващ директор на агенция в All Channels Communications. Била е директор „Корпоративни комуникации“ във VP Brand International, Press Officer в Администрацията на Президента на Република България и журналист в редица печатни и електронни медии. Има магистърска степен по „Журналистика и масови комуникации“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Била е член на УС на БАР и председател на КС на БДВО, член е на Европейската асоциация на комуникационните директори, на Дружеството на PR практиците към СБЖ и на работната група по комуникации към АББ. За последните 5 г. с екипа си в Пощенска банка получава над 20 награди за маркетинг и комуникации.
Улрике Щрака
Улрике ЩракаТърговски съветник при Австрийско посолство в София
Преди това е заемала подобни постове в Ню Делхи, Киев, Сараево и Алжир. 

В периода 2013 г. – 2014 г. в Стопанска камара Австрия е отговаряла за икономическите връзки на австрийските фирми с Африка и Близкия Изток. Улрике Щрака е дипломиран юрист. Нейните хобита са планински преходи и каране на ски.

Advantage Austria в София представлява Стопанска камара на Австрия в България. Основната задача на бюрото е да съдейства за постоянното подобряване и разширяване на бизнес отношенията между Австрия и България. За тази цел се предлагат консултации и други видове съдействие на австрийски фирми, които се интересуват от бизнес-отношения с България.
Основни сфери на дейност
Пазарни проучвания в различни сфери
Осъществяване на контакти между австрийски и български фирми
Участия в панаири и изложения и организиране на други мероприятия.
Ивелина Василева
Ивелина ВасилеваПредседател на Комисията по околната среда и водите в НС
Ивелина Василева е председател на Комисията по околната среда и водите и заместник-председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в 44-то Народно събрание. Има богат политически опит, дълги години работи в сферата на околната среда, специалист е в управлението на европейски програми и проекти.

Ивелина Василева е министър на околната среда и водите във второто правителство на министър-председателя Бойко Борисов и е заместник-министър на околната среда и водите в първия кабинет „Борисов“. Народен представител е в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е заместник-кмет по екологията и евроинтеграцията в Община Бургас.
© 2019 b2b Media е запазена марка на Динамик Медия ЕООД